Blog 23 november 2022

BAX tot 2025 hoofdsponsor ijsbaan

Deze winter is de BAX ijsbaan het magische middelpunt van de binnenstad van Doetinchem. Prominent aanwezig op het Simonsplein, met dit jaar als primeur: een fantastisch rondje om de kerk. En, je kan dit jaar zes weken genieten van de BAX ijsbaan, vanaf vrijdag 25 november 2022 tot en met zondag 8 januari 2023. 

Rondje om de kerk

Voor het twaalfde jaar is BAX advocaten belastingkundigen hoofdsponsor van de kunstijsbaan op het Simonsplein. En dit jaar kun je dus voor het eerst ook een rondje om de kerk schaatsen! Niet voor niets dus dat het kantoor met haar roots in Doetinchem zich aan de ijsbaan verbindt. De ijsbaan biedt dit jaar, dankzij de verbinding met het Achterhoekse bedrijfsleven en in het bijzonder BAX, maar liefst 6 weken lang schaatsplezier. Na drie jaar afwezigheid ligt het krabbelbaantje weer op het Simonsplein en is deze overdekte kunstijsbaan uitgebreid met een fantastisch rondje om de kerk. 

Onze betrokkenheid bij de ijsbaan doen wij vanuit het besef dat BAX middenin de samenleving staat en altijd de maatschappelijke verbinding met de regio zoekt. De kunstijsbaan heeft veel raakvlakken met ons eigen DNA. Van dit magisch middelpunt van Doetinchem straalt de gastvrijheid, de eerlijkheid, gedrevenheid en ambitie af. Onze kernwaarden binnen BAX die centraal staan in alles wat we doen’, licht Mike Timmer van BAX het hoofdsponsorschap toe.

Uitbreiding ijsbaan

De BAX ijsbaan wordt dit jaar uitgebreid met 300 m2 aan kunstijs rondom de kerk en ligt er twee weken langer dan in voorgaande jaren. De plannen voor dit ‘rondje om de kerk’ waren in 2020 al gemaakt, maar konden vanwege de coronamaatregelen niet gerealiseerd worden. Ook de rechthoekige ijsbaan keert terug op het Simonsplein. Deze zal, net als voorgaande jaren, zorgen voor schaatsplezier voor jong en oud, spectaculaire ijsshows, City curling Doetinchem, schoolschaatsen, bedrijfsuitjes en nog veel meer sportieve activiteiten.

Jos Tiemessen, activiteitenmanager van Binnenstadbedrijf Doetinchem en al jaren organisator van de BAX ijsbaan is trots op de sponsorovereenkomst: “BAX is al jaren een enorm belangrijke partner voor de realisatie van dergelijke grootschalige evenementen in de binnenstad. Denk ook aan City Beach en de Survivalrun. Door zich weer voor enkele jaren aan de kunstijsbaan te verbinden, dragen ze bij aan een geweldig, sportief en sfeervol verblijf van inwoners en bezoekers aan ons centrum.”

Duurzaam

De huidige energieproblematiek is natuurlijk ook van invloed op de activiteiten en evenementen in de binnenstad van Doetinchem. De uitdaging is duurzamer met energie om te gaan maar ook te zorgen voor een gezellige, sfeervolle binnenstad. Zeker nu retailers het moeilijk hebben. Het energieverbruik van de kunstijsbaan is derhalve onder de loep genomen. Met energiezuinige koelsystemen wordt het energieverbruik gereduceerd met 40%.

Mike Timmer (zwart wit)
Neem contact op met onze experts