Iets goeds doen voor een ander (en voor jezelf)

In juni 2013 is door een aantal collega's van BAX de Stichting BAX2Give opgericht. Met Stichting BAX2Give ondersteunen en organiseren wij (sportieve) activiteiten voor het goede doel.

Wat voelt het goed als je hart klopt voor een ander. Wij zetten ons met liefde in voor goede doelen. Dit doen we bij voorkeur niet (enkel) door het geven van geld, maar door zelf de handen uit te mouwen te steken. Door het organiseren van evenementen waarbij wij ons, samen met onze relaties, op een sportieve manier inzetten voor de goede zaak. 

2024

Op 15 en 16 juni 2024 gaan we er weer voor. Ook dit jaar zetten wij ons in voor WensAmbulance Oost-Nederland. Liefde staat komende editie centraal en daarom hebben we gekozen voor de naam Let Love Rule. Liefde en solidariteit zijn de krachtige bouwstenen die ons door moeilijke tijden loodsen, want samen sta je nooit alleen. Een naam die past bij het doel van de Wensambulance waar liefde en medeleven centraal staan. Samen met een enthousiaste groep lopers rennen we meer dan 24 uur lang, in estafettevorm, van Antwerpen naar Doetinchem Het wordt weer een spectaculair weekend vol (hardloop)plezier. Laten we liefde de boventoon voeren en samen het verschil maken voor degenen die deze liefde het hardst nodig hebben.

Edities BAX2Give

  • In 2013 is de aftrap gegeven door de 'Elfstedenrun' te organiseren in het kader van de landelijke actie van 3FM Serious Request. Ruim 50 Achterhoekers renden van 21 op 22 december 2013 de Friese Elfstedentocht;
  • In 2014 heeft de Stichting BAX2Give het 'Coast2Coast'-evenement georganiseerd. De deelnemers van dit hardloopevenement liepen in 2014 over het strand van Hoek van Holland, via Den Helder, naar de Grote Markt in Haarlem. Met dit evenement werd € 22.852,51 opgehaald voor de 3FM Serious Request actie;
  • In 2015 hebben alle deelnemers op 19 en 20 december een groot deel van het Pieterpad hardlopend afgelegd tijdens '2TheTop Trail' met in totaal 492 km.
  • In 2016 was de editie 'Back2Home' en hebben de deelnemers op 26 en 27 november een route rondom de goede doelen in de Achterhoek afgelegd.
  • In 2017 is het evenement uitgebreid met fietsers. In het weekend van 25 en 26 november ging de BAX2Give-karavaan tijdens 'Run2Care' door de Achterhoek, Nijmegen en Veluwe.
  • In 2019 werd er op 22 en 23 juni een nieuw evenement georganiseerd. De eerste zomereditie. Tijdens 'Care4Life' hebben deelnemers hardlopend en fietsend een route van Maastricht naar Doetinchem afgelegd.
  • In 2022 staat herinneringen maken centraal. Op 18 en 19 juni 2022 startte een grote groep hardlopers vanuit Duitsland om een route van 250 km af te leggen tijdens 'Make Memories'. Hierbij werd een recordopbrengst opgehaald van € 45.270,30 voor WensAmbulance Oost-Nederland. Deze stichting heeft als doel terminale en ernstige zieke patiënten de mogelijkheid te geven om met hun geliefden (nog) speciale herinneringen te maken.

 

Goede doelen

De goede doelen die wij steunen zijn onder andere:

Organisatie

Wie zijn de gezichten achter BAX2Give? Wij stellen onze organisatie graag aan je voor: Bjorn Harbers, Mike Timmer, Anne Kothuis, Annemieke Wiltink, Michelle van Bindsbergen, Puck Langenhof en Claudi Lukassen.

Doneren?

Wil je ons steunen door middel van een donatie? Dat vinden wij natuurlijk fantastisch! Doneren kan via onderstaande bankgegevens.

  • Rekeningnummer: NL48 RABO 0148 5447 97
  • BIC: RABONL2U
  • KVK 58155481