Blog 11 maart 2024

Better safe than sorry

Als advocaten bewegen we ons vaak in complexe juridische situaties, maar soms worden we ook geconfronteerd met uitdagende sociale omstandigheden. In de wereld van het recht is het helaas niet ongebruikelijk om af en toe agressie, intimidatie of bedreigingen tegen te komen. 'Better safe than sorry' is niet alleen een spreekwoord, maar ook een wijze les voor ons vakgebied.

Veiligheid eerst

Aan de zijlijn staan is geen optie. De Orde van Advocaten biedt sinds kort aan advocatenkantoren weerbaarheidstrainingen aan. Want laten we eerlijk zijn, je weet nooit wanneer die vaardigheden van pas kunnen komen.

Training

Op 8 februari 2024 namen de advocaten op ons kantoor deel aan de training, verzorgd door de bedreigingsexperts van Triarii Group, met niemand minder dan Onno Pouw aan het roer. En interessant was het zeker! De training opende onze ogen voor de invloed van onze eigen gemoedstoestand op bedreigende situaties en hoe daar effectief op te reageren. De sessie stond bol van bewustwording, met praktische tips over zaken als ruimte-indeling en nog veel meer. Want inzicht in onszelf en onze omgeving is de eerste stap naar een veiliger werkplek.

Wist je dat

Wist je dat in maar liefst 50% van de situaties waarin agressie of bedreiging een rol speelt, het gedrag afkomstig is van onze eigen cliƫnten? En raad eens welk rechtsgebied het vaakst het toneel is voor deze uitdagingen? Niet het strafrecht zoals je wellicht zou denken, maar het insolventierecht voert hier de boventoon.

Meer begrip, meer respect

Laten we met z'n allen een beetje meer begrip en respect tonen voor elkaar. Het is niet alleen goed voor ons als individu, maar draagt ook bij aan een veiligere en positievere (juridische) wereld.

Marie-Alice Pissarro Bras (zwart wit)
Neem contact op met onze experts