Blog 04 april 2023

Gwenyth Paltrow wint rechtszaak over skiongeluk

Vorige week is (ook) in de Nederlandse media veel aandacht geweest voor de rechtszaak tussen Gwyneth Paltrow en Terry Sanderson over een botsing op de piste. De jury heeft inmiddels besloten dat het ongeval op de piste de schuld is van Terry Sanderson. De claim van Terry Sanderson van $300.000,- (aanvankelijk 3,1 miljoen dollar) is dan ook afgewezen.
 
Het betreft een sprekend voorbeeld van een letselschade-zaak in Amerika: een hoge claim en veel media-aandacht. In Amerika worden vaak extreme bedragen smartengeld (ook wel emotionele schadevergoeding) gevorderd.
 
De hoogte van het smartengeld ligt in Nederland een stuk lager. Voor de berekening van een smartengeldvergoeding wordt allereerst gekeken naar het soort letsel. Hiernaast kunnen ook andere factoren, zoals de mate van pijn, de leeftijd van het slachtoffer en de duur van het genezingsproces een rol spelen.
 

MEER WETEN?

Wil je meer weten over het aansprakelijkheidsrecht, smartengeld en/of andere vormen van schade(vergoeding), neem dan gerust contact op met Michelle van Bindsbergen.

Klik hier voor het hele nieuwsbericht. (Bron: RTL Nieuws)

Michelle van Bindsbergen (zwart wit)
Neem contact op met onze experts