Menu

Energierecht

 

Het energierecht is een rechtsgebied dat de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling is. Energievoorziening is de motor van onze economie. 

U KUNT OP ONS REKENEN BIJ ZAKEN OP HET GEBIED VAN energierecht

 

Het energierecht is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling. De energietransitie is een van de belangrijkste oorzaken daarvan en ondernemers en vastgoedeigenaren komen daar steeds vaker mee in aanraking. Gebouwen en bedrijfsprocessen (moeten) worden verduurzaamd, lokaal energie opwekken neemt een vlucht en voor de verwarming van gebouwen bestaan vaak reële alternatieven voor de traditionele gasketel. Wij denken graag met u mee bij energie- en verduurzamingsvraagstukken en we begeleiden u bij de juridische aspecten. Onze aandacht richt zich vooral op energievraagstukken in de gebouwde omgeving.

 

Voor welke diensten kunt u bij ons terecht:

 

  • Discussies met netbeheerders over aansluiting, afsluiting, tarieven en schade door storingen;
  • Discussies met leveranciers over kosten en belastingen voor elektriciteit, gas en warmte;
  • Begeleiding bij het maken en vastleggen van afspraken over de aansluiting van gebouwen op warmtenetten (stadswarmte en blokverwarming);
  • Advisering over de toepassing en het bereik van de Warmtewet;
  • Begeleiding bij het maken en vastleggen van afspraken over de koop, de huur en de exploitatie van energie-installaties;
  • Begeleiding bij het maken van afspraken tussen gebouweigenaren of VvE’s en Energy Service Companies (ESCO’s);
  • Advisering bij het ontwikkelen van energie-installaties
  • Begeleiding bij energievraagstukken bij nieuwbouw en planontwikkeling;
  • Procederen over energiegeschillen bij de rechtbank en de Geschillencommissie Energie

 

Het energierecht omvat alle regelgeving die van toepassing is binnen de energiebranche en heeft raakvlakken met andere rechtsgebieden. Zo komen er energievraagstukken voor die overlap hebben met onder andere ondernemingsrecht, vastgoedrecht en/of overheidsrecht. Dit maakt het energierecht een zeer complex rechtsgebied.

 

MEER WETEN?

 

Onze fullservice formule, de interne samenwerking tussen onze juridische en belastingkundige specialismen, is uniek in de Achterhoek. Indien uw zaak meerdere raakvlakken met andere rechtsgebieden bestrijkt, brengen wij kennis uit verschillende rechtsgebieden bijeen.

 

Heeft u vragen over het energierecht? Neem dan gerust contact op met Tom Gilsing.

 

Blog

Belastingrecht

Belastingrecht

De gedreven belastingkundigen van BAX weten de weg in het fiscale landschap. Wij stropen graag onze mouwen op wanneer wij met kennis en denkkracht in de fiscale regelgeving duiken.

Over belastingrecht

Contact

Contact

Met ons team van gespecialiseerde advocaten en belastingkundigen is ieder vraagstuk in goede handen. Neem rechtstreeks contact met ons op.

Contactgegevens