Blog 14 november 2023

Alimentatie indexering 2024 

Ontvang of betaal je alimentatie? Lees dan snel verder voor het laatste nieuws over de indexering van alimentatie in 2024.

Indexeringspercentage 2024: 6,2% - het hoogste sinds 1983

Ieder jaar in november onthult de overheid het indexeringspercentage voor alimentatie. Voor het jaar 2024 is dit percentage vastgesteld op een opvallende 6,2%. Dit cijfer, het hoogste sinds 1983, weerspiegelt de inflatie en heeft als doel ervoor te zorgen dat de koopkracht van alimentatiegelden behouden blijft.

Wat betekent dit voor jou?

  • Betaler: Als je alimentatie betaalt, vergeet dan niet om vanaf 1 januari het bedrag te verhogen met 6,2%. Gebruik de handige rekentool op de LBIO-website (www.lbio.nl - indexering-alimentatie) om dit nauwkeurig te berekenen.
  • Ontvanger: Controleer of het bedrag dat je ontvangt vanaf 1 januari is verhoogd met 6,2%. Als dit niet het geval is, vraag dan vriendelijk aan de betaler om het bedrag aan te passen volgens het indexeringspercentage.

Meer weten?

Kom je er niet uit of denk je dat het tijd is om je alimentatieregeling onder de loep te nemen? Onze specialisten staan klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

Henriette Scholten (zwart wit)
Neem contact op met onze experts