Menu

Blog

 

Over wetten en regels raken wij niet uitgepraat. Aan elke wet zit onlosmakelijk een discussie vast. Onze advocaten en belastingkundigen houden zich graag bezig met ontwikkelingen en interessante casussen in hun eigen rechtsgebied. Dit vertalen zij naar actuele, openhartige blogs.

Verhuiskostenvergoeding bij wisselwoning

27.09.2021 | Michiel Deppenbroek - 0 reactie(s)

 

Bij uitspraak van 7 september 2021 heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden aan de Hoge Raad vragen voorgelegd met betrekking tot de verschuldigdheid van een verhuiskostenvergoeding indien de huurder een wisselwoning (of vakantiewoning) betrekt. Woningcorporaties bieden regelmatig in verband met de overlast van renovatiewerkzaamheden dergelijke volledig ingerichte en gestoffeerde wisselwoningen aan. De rechtspraak is echter verdeeld over de vraag of daardoor de huurder geen aanspraak kan maken op de wettelijke verhuisvergoeding. Daar valt wel wat voor te zeggen, omdat de gebruikelijke verhuiskosten in een dergelijk geval niet hoeven te worden gemaakt.   Zodra de Hoge Raad de vragen heeft beantwoord, zullen wij u daar uiteraard weer over informeren.   Lees hier de volledige uitspraak.

 

Tags: huurrecht, vastgoed, woningcorporatie

 

Lees verder

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie.

Lees ons nieuws

Medewerkers ontmoeten

Medewerkers ontmoeten

De interne samenwerking tussen veertien advocaten, een fiscaal jurist en een team van stafmedewerkers is uniek in de Achterhoek.

Medewerkers