Menu

Blog

 

Over wetten en regels raken wij niet uitgepraat. Aan elke wet zit onlosmakelijk een discussie vast. Onze advocaten en belastingkundigen houden zich graag bezig met ontwikkelingen en interessante casussen in hun eigen rechtsgebied. Dit vertalen zij naar actuele, openhartige blogs.

Update: NOW regeling per 22 april 2020

23.04.2020 | Mike Timmer

 

Update NOW: Na de aanpassingen/verduidelijking (onder andere aanpassing berekening hoogte subsidie artikel 7 NOW en toelichting op de manier waarop het UWV de NOW weegt bij ontslagverzoeken) van de NOW op 3 april jl. is de NOW op 22 april opnieuw aangepast.

 

Werkmaatschappijen die onderdeel zijn van een concern (ex artikel 2:24 BW) die meer dan twintig procent omzetverlies hebben (terwijl dat op concernniveau niet zo is) kunnen toch voor de NOW in aanmerking komen. Hiervoor gelden echter wel extra (verscherpte) voorwaarden.

 

Zie voor die voorwaarden onderstaande kamerbrieven van 22 april 2020: 

 

Lees ook: Update: Noodfonds Overbrugging WerkgelegenheidWat is de Tozo?In Nederland kennen we de NOW. Hoe zit dat in Duitsland?Coronavirus: Noodfonds Overbrugging WerkgelegenheidCorona: hotline

coronavirus BAX werkgevers

 

Tags: Arbeidsrecht, corona , coronavirus , noodfondsoverbruggingwerkgelegenheid , nowregeling

 


 

Reageren

 

Naam

Email adres

Bericht

 

Controle

 

 

Alle velden zijn verplicht!