Menu

Nieuws

 

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie. Ook delen wij activiteiten en ontwikkelingen rondom BAX, BAX2Give en BAX4Sports in ons nieuwsoverzicht. Altijd op de hoogte blijven?

 

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Advocatuur in actie voor rechtsbijstand

16.01.2019

 

Advocaten voeren deze week door het hele land actie voor het behoud van goede rechtsbijstand voor iedereen in Nederland. Aanleiding zijn de plannen van minister Dekker om het stelsel van gefinancierde rechtsbijstand drastisch te herzien. Ook BAX is op 16 januari vertegenwoordigd bij de protestactie van de advocaten van de Gelderse Advocatenorde voor het Paleis van Justitie in Arnhem.

 

Gefinancierde rechtsbijstand

Op woensdag 23 januari 2019 gaat de Tweede Kamer in debat met de minister voor Rechtsbescherming over zijn plannen met de gefinancierde rechtsbijstand. In de visie van de minister bepaalt straks de overheid wie nog een advocaat krijgt. Dat terwijl de meerderheid van de zaken in het stelsel van rechtsbijstand tegen diezelfde overheid worden gevoerd. Minder inkomen betekent dan ook minder recht, omdat rechtsbijstand door een onafhankelijke advocaat niet langer vanzelfsprekend is voor mensen die dat niet zelf kunnen betalen. Ondertussen doet de minister niets aan de te lage vergoedingen van de sociale advocatuur.

 

BAX protesteert mee

Bjorn Harbers, partner bij BAX: "Bij BAX vinden wij het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot rechtsbijstand, dus ongeacht inkomen. Vanuit ons vak kunnen wij mensen helpen, dat is wat ons drijft. Collega's Edo Moll en Michiel Deppenbroek laten vandaag namens BAX onze stem horen bij deze protestactie".

 

Tags: Nieuws, Bax, rechtsbijstand, protestactie, advocatuur

 

Ga terug