Menu

Nieuws

 

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie. Ook delen wij activiteiten en ontwikkelingen rondom BAX, BAX2Give en BAX4Sports in ons nieuwsoverzicht. Altijd op de hoogte blijven?

 

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

BAXInHouse kennissessie bij UWV

12.11.2019

 

Kennis opdoen en ervaring delen. Dat staat centraal tijdens de BAXInHouse kennissessies die door BAX worden georganiseerd.

Onlangs waren wij te gast bij het UWV Werkbedrijf Achterhoek in Doetinchem.

 

UWV

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen is een Nederlandse overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de werknemersverzekeringen WW, WAO, WIA, de Ziektewet en verder de Wajong, de Toeslagenwet en de WAZ. 

 

Interactieve InHouse kennissessie

Een groep van 15 arbeidsdeskundigen van het UWV regio Achterhoek/Liemers zijn tijdens een kennissessie  bijgepraat door onze arbeidsrechtspecialist Mike Timmer over de Wet Arbeidsmarkt in Balans die per 1 januari 2020 in werking treedt. De WAB zal leiden tot de nodige wijzigingen van het arbeidsrecht.  

 

Uitgangspunt van de WAB is dat het soort werk bepalend moet zijn voor de contractvorm die de werkgever kiest. Flexwerk blijft mogelijk, maar wordt wel duurder omdat werkgevers meer premie moeten betalen voor flexwerkers dan voor vaste werknemers met schriftelijk contract. Ontslag wordt iets eenvoudiger en in veel gevallen ook wat goedkoper. Zo hoopt het kabinet werkgevers te verleiden om werknemers een vast contract te geven.

 

Carmen Keuper, geregistreerd en gecertificeerd arbeidsdeskundige bij UWV: “Tijdens deze presentatie hebben we Mike leren kennen als iemand die op een begrijpelijke, laagdrempelige wijze complexe wetgeving op een toegankelijke manier weet te verwoorden, met ruimte voor het stellen van kritische vragen en/-of het bespreken van een casus. Hij nam hiervoor ruim de tijd, tussentijds vragend of we hem nog konden volgen. Wat is hij bevlogen! Erop terugkijkend kunnen we niet anders zeggen dat we een inspirerende middag hebben ervaren.”

 

Meer weten?

Bent u ook geïnteresserd in een BAXInHouse kennissessie? Neemt u dan gerust contact op met Mike Timmer voor de mogelijkheden. Daarnaast organiseren wij ook ontbijt kennissessies tijdens BAXAT8 in De Steck. Klik hier voor de jaarplanning en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden. 

 

Lees ook eens: BAXInHouse Kennissessie bij Dozon, BAXInHouse Kennissessie bij Symbus, BAXInHouse Kennissessie bij Vitamee

inhouse

 

Tags: Nieuws, Arbeidsrecht, kennissessie, WAB, inhouse

 

Ga terug