Menu

Nieuws

 

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie. Ook delen wij activiteiten en ontwikkelingen rondom BAX, BAX2Give en BAX4Sports in ons nieuwsoverzicht. Altijd op de hoogte blijven?

 

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Dag van de Eerlijkheid

29.04.2019

 

Op 30 april 2019 is het de ‘Dag van de Eerlijkheid’. Wat betekent Eerlijkheid voor ons?

 

Kernwaarden in het advocatenberoep

In het belang van een goede belangenbehartiging draagt een advocaat zorg voor de rechtsbescherming van zijn cliënt. Daarbij laat een advocaat zich leiden door de kernwaarden die zijn vastgelegd. In artikel 10a van de Advocatenwet staan deze kernwaarden van onze beroepsgroep omschreven:

 

  • Onafhankelijkheid
  • Partijdigheid
  • Deskundigheid
  • Integriteit
  • Vertrouwelijkheid

 

Wij onderschrijven deze kernwaarden. Eerlijkheid komt met name tot uitdrukking in de kernwaarde integriteit.

 

In artikel 21 van het Wetboek van Burgerlijke rechtsvordering staat het volgende: 'Partijen (eisers en gedaagden of verzoekers en verweerders) zijn verplicht de voor de beslissing van de rechter van belang zijnde feiten volledig en naar waarheid aan te voeren. Het is niet toegestaan onwaarheden naar voren te brengen in procedures bij de rechtbank'. Dit is een voorbeeld van eerlijkheid in het advocatenberoep.

 

Eerlijkheid geeft duidelijkheid

 

Wij geloven in de kracht van oprechtheid en eerlijkheid. Eerlijkheid betekent voor ons dan ook dat wij onze cliënten van tevoren zo goed mogelijk informeren over de kans van slagen van een procedure en de bijbehorende kosten. Zodat men duidelijk weet waar hij/zij aan toe is.

 

Meer weten?

 

Neem gerust eens vrijblijvend contact op en vraag ons hoe wij ons tegen uw situatie aankijken. Wij stropen graag onze mouwen op wanneer wij met kennis en denkkracht in uw vraagstuk duiken.

dag van de eerlijkheid

 

 

Tags: Nieuws, kernwaarden, oprecht, dagvandeeerlijkheid, eerlijk

 

Ga terug