Menu

Nieuws

 

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie. Ook delen wij activiteiten en ontwikkelingen rondom BAX, BAX2Give en BAX4Sports in ons nieuwsoverzicht. Altijd op de hoogte blijven?

 

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Dag van het Erfrecht

12.03.2020

 

*** UPDATE *** Op vrijdag 20 maart is Edo Moll beschikbaar voor kosteloos advies. In verband met het coronavirus is langskomen niet toegestaan, maar staat hij u graag telefonisch (0314-37 55 00) of per e-mail (e.moll@baxadvocaten.nl) te woord.

 

Op 20 maart 2020 is het de ‘Dag van het Erfrecht’. Deze dag is een initiatief van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland. Tijdens deze dag wordt er aandacht gevraagd voor het belang van deskundige juridische begeleiding bij de afwikkeling van nalatenschappen.

 

Kom langs voor vrijblijvend advies

Kom langs of neem contact op tijdens de ‘Dag van het Erfrecht’ voor advies over rechten en plichten van erfgenamen en de (afwikkeling van) nalatenschappen. Onze collega en erfrechtadvocaat Edo Moll is tijdens deze dag beschikbaar voor vrijblijvend en kosteloos advies over alles wat met de afwikkeling van een nalatenschap te maken heeft.

Edo: “Als het binnen de familie lukt om met zijn allen bij de notaris afspraken te maken dan is dat natuurlijk prima. Maar als de meningsverschillen te hoog zijn opgelopen en de rechter eraan te pas moet komen, dan heb je echt een gespecialiseerd advocaat nodig”.  


Mocht u die dag niet kunnen, dan kunt u ook telefonisch contact opnemen met Edo Moll voor het maken van een afspraak.

 

Hulp bij de afwikkeling van een nalatenschap

 

Er komt veel kijken bij de afwikkeling van een nalatenschap. Vooral als de familieverhoudingen onder spanning staan en de communicatie onderling te wensen overlaat. Wie zijn de erfgenamen, wie mag actie ondernemen? Wat zijn mijn rechten en/of verplichtingen als erfgenaam? Wat zijn mijn taken als executeur, hoe moet ik te werk gaan? En wat zijn mijn rechten als onterfd kind? Op deze en andere vragen kunnen wij u antwoord geven.

 

Uw belangen staan voorop

 

Wij kijken samen met u naar uw wensen en mogelijkheden, zowel praktisch als juridisch. Uw belangen staan daarbij vanzelfsprekend voorop. Wij behartigen uitsluitend úw belangen en kunnen u begeleiden bij overleg en onderhandelingen met de andere betrokkenen. Daarnaast kunnen wij u ook bijstaan als er moet worden geprocedeerd om uw recht te halen.

 

Meer weten?

 

Het erfrecht kent veel regels over strikte termijnen van soms maar een paar maanden waarbinnen u aanspraak moet maken op uw rechten. Het komt helaas regelmatig voor dat te laat advies wordt ingewonnen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

 

Lees ook eens: Oplossing door overleg, Kan een huisdier erven? Gemeenschap van goederen op de schop?

Dag van het erfrecht

 

Tags: erfrecht, testament, dagvanheterfrecht, nalatenschap, overlijden, coronavirus

 

Ga terug