Menu

Nieuws

 

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie. Ook delen wij activiteiten en ontwikkelingen rondom BAX, BAX2Give en BAX4Sports in ons nieuwsoverzicht. Altijd op de hoogte blijven?

 

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Huurverlaging voor zzp-ers

01.12.2020

 

Woont u in een sociale huurwoning en daalde uw inkomen door de coronacrisis? Dan kunt u uw woningcorporatie volgend jaar 1 keer om huurverlaging vragen.

Om huurverlaging te krijgen, moet u wel aantonen dat uw inkomen in de 6 maanden voor uw aanvraag gedaald is tot een inkomensgrens van maximaal:

 

  • 23.225 euro per jaar voor eenpersoonshuishoudens onder de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • 23.175 euro per jaar voor eenpersoonshuishoudens met een AOW-gerechtigde leeftijd.
  • 31.550 euro per jaar voor meerpersoonshuishoudens onder de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • 31.475 euro per jaar voor meerpersoonshuishoudens met een AOW-gerechtigde leeftijd.

 

De woningcoöperatie is daarnaast wettelijk verplicht huurders huurverlaging te geven als de huurprijs hoger is dan de aftoppingsgrens. Deze grens is 619,01 euro voor een- en tweepersoonshuishoudens en 663,40 euro voor huishoudens van 3 of meer personen. Betaalt u meer? Dan wordt de huur teruggebracht tot dat bedrag.


De huurverlaging geldt tot aan een nieuwe indexering. Verhuurders krijgen ter compensatie voor de huurverlaging een korting op de verhuurdersheffing. De ingangsdatum van deze wetswijziging is nog niet definitief*.
bron: kvk.nl

 

Tags: huurrecht, corona, huurverlaging

 

Ga terug