Menu

Nieuws

 

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie. Ook delen wij activiteiten en ontwikkelingen rondom BAX, BAX2Give en BAX4Sports in ons nieuwsoverzicht. Altijd op de hoogte blijven?

 

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

In the spotlight: Marthe Ceelen

10.02.2020

 

Scheiden is naar en niemand wil het. Het aantal scheidingen neemt toe en vaak zijn kinderen hiervan de dupe. Regelmatig zijn ex-partners niet in staat om problemen op te lossen en vinden het lastig om als ouders met elkaar over de kinderen te communiceren. Als advocaat gespecialiseerd in het familierecht en erfrecht helpt Marthe de klant, in een moeilijke periode van hun leven, om de praktische en financiële kant goed te regelen met de ex-partner en zo een basis te vormen voor een nieuwe toekomst.

 

Marthe Ceelen

Marthe Ceelen is al sinds 1993 werkzaam als advocaat en vanaf dit jaar onze nieuwste aanwinst bij BAX.

 

Waarom heb je voor BAX gekozen en waar haal jij na meer dan 26 jaar advocatuur je voldoening uit? 

 

Marthe: “Ik wilde graag op een groot kantoor werken waar de advocaten gespecialiseerd zijn in bepaalde rechtsgebieden. Ik ben ervan overtuigd dat je je als advocaat moet specialiseren. Je kunt niet specialist zijn op allerlei rechtsgebieden. Ik ben specialist in het familierecht en erfrecht en doe alleen zaken op die rechtsgebieden. Bij BAX zijn alle advocaten gespecialiseerd. Op het gebied van familierecht en erfrecht zijn we nu met 2 advocaten werkzaam zodat we over zaken kunnen overleggen. Als advocaat haal ik de meeste voldoening uit het werken met mijn cliënten. Iedere zaak en iedere cliënt is anders. Om dan samen in een zaak op te trekken en deze samen tot een goed einde te brengen, geeft veel voldoening”.

 

Een scheiding is een juridische afwikkeling van het huwelijk. Je sluit het verleden op een zorgvuldige manier af. Deze zorgvuldige afwikkeling moet natuurlijk ook plaatsvinden indien er sprake is van een samenwoning en die wordt verbroken. Door de jaren heen is Marthe zich gaan specialiseren als mediator.

 

Wat is de toegevoegde waarde van mediator in een echtscheidingszaak?

 

Marthe: “Gelukkig realiseren partijen zich dat ze na een scheiding nog met elkaar te maken hebben. Als je samen kinderen hebt ben je na een scheiding geen partners meer maar je blijft vader en moeder. Je hebt de plicht om het voor je kinderen zo goed mogelijk te regelen. Kinderen hebben niet voor een scheiding gekozen. Bij een mediation zit je tezamen bij de mediator om de te regelen onderwerpen te bespreken en te regelen. Dit gaat sneller dan procederen. Verder kun je in een mediation een regeling kiezen die voor jullie het beste is, maatwerk leveren. Door samen de zaken te regelen blijft de relatie als ouders beter en dit komt de kinderen alleen maar ten goede. Als mediator ben je niet de advocaat voor 1 van partijen maar ben je er voor hen allebei om hen te informeren hoe je zaken kunt regelen en dit goed vast te leggen.”

 

Heb je een tip/advies die je mee kunt geven aan mensen die in een soortgelijke situatie zitten?

 

Marthe: “Je moet de zaken zorgvuldig regelen. Snelheid is daarbij niet het belangrijkste. Je moet goed zijn voorgelicht en rustig over dingen nadenken alvorens je beslissingen kunt nemen en keuzes kunt maken. Over die beslissingen en keuzes moet je later nog tevreden zijn. Je hebt er niets aan als je later spijt hebt van dingen en dan moet gaan procederen om het weer anders proberen te krijgen. Verder is het belangrijk om naar de toekomst te kijken en daar aan te werken.”

 

Als Doetinchemse is zij goed ingeburgerd in de plaatselijke samenleving. Daarnaast is Marthe lid van de vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFas) en is ze lid van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

 

Meer weten?

Het familierecht en het erfrecht wordt steeds complexer. Het is belangrijk dat u zich goed laat adviseren. Iedere situatie is weer anders en vraagt om een andere aanpak. Neem bij vragen gerust eens contact op met Marthe Ceelen.

Marthe Ceelen BAX

 

Tags: Bax, erfrecht, familierecht, martheceelen, mediation, scheiden

 

Ga terug