Menu

Nieuws

 

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie. Ook delen wij activiteiten en ontwikkelingen rondom BAX, BAX2Give en BAX4Sports in ons nieuwsoverzicht. Altijd op de hoogte blijven?

 

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Kennisdocument premiedifferentiatie WW

30.03.2020

 

De Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) is op 5 februari aangenomen door de Tweede Kamer en op 28 mei 2019 is het wetsvoorstel door de Eerste Kamer aanvaard. De meeste onderdelen van de Wab, waaronder premiedifferentiatie WW, treden per 1 januari 2020 in werking.

 

Kennisdocument Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

In dit kennisdocument wordt ingegaan op de nieuwe wet- en regelgeving met betrekking tot premiedifferentiatie WW en geeft antwoorden op vragen over premie defferentiatievragen ww.

 

Onder andere antwoord op de vraag of bij overwerken in verband met de coronacrisis de lage ww-premie blijft gelden (bij voorbeeld in de zorg, de onbedoelde effecten worden weggenomen, dus dat gaat alsnog goed komen) en uitstel voor het vastleggen van de arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd tot 30 juni 2020.

 

Voor de goede orde, als het dan nog niet schriftelijk is vastgelegd dan moet de hoge ww premie worden betaald.

 

Meer weten?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.

 

Lees ook eens: Update: aanvraag compensatie transitievergoeding, Belangrijke update slapende dienstverbanden

 

 

Ga terug