Menu

Nieuws

 

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie. Ook delen wij activiteiten en ontwikkelingen rondom BAX, BAX2Give en BAX4Sports in ons nieuwsoverzicht. Altijd op de hoogte blijven?

 

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

NOW wat doen bij een onvoorziene omzetontwikkeling

07.05.2020

 

Een veelgestelde vraag over de NOW regeling: De verwachte omzetdaling die ik heb opgegeven in de NOW-aanvraag klopt door een onvoorziene omzetontwikkeling niet meer. Is het raadzaam om dit aan UWV door te geven zodat het voorschot hierop aangepast kan worden?

 

Nee. Dat kan niet. Als een werkgever een aanvraag doet voor subsidie op grond van de NOW moet hij zijn geschatte omzetdaling doorgeven. Vervolgens beschikt UWV op die aanvraag. Lopende de subsidieperiode kan het omzetverlies niet tussentijds bijgesteld worden.

 

Bij de definitieve vaststelling is duidelijkheid over de daadwerkelijke omzetdaling, waarover de werkgever een bewijs moet meesturen. Wanneer de subsidie, na afloop van de subsidieperiode, wordt vastgesteld zal het UWV dan ook op basis van de daadwerkelijk gerealiseerde omzetdaling overgaan tot nabetaling of zal de aanvrager een gedeelte van het subsidiebedrag, of het gehele bedrag als de omzetdaling lager is dan 20%, terug moeten betalen.

 

Wie het moeilijk vindt om een schatting te doen, kan er overigens ook voor kiezen om nog even met de NOW-aanvraag te wachten. De NOW-aanvraag kunnen werkgevers tot en met 31 mei doen.

 

Meer weten?

Heeft u vragen over de NOW regeling, neem dan gerust contact met ons op. Lees ook: Juridische kennis en tips rondom het coronavirus

now regeling

 

Tags: corona, coronavirus, NOW, nowregeling, nowaanvraag, ondernemen

 

Ga terug