Menu

Nieuws

 

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie. Ook delen wij activiteiten en ontwikkelingen rondom BAX, BAX2Give en BAX4Sports in ons nieuwsoverzicht. Altijd op de hoogte blijven?

 

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

03.05.2021

 

Verenigingen en stichtingen opgelet: op 1 juli 2021 moeten alle rechtspersonen waaronder verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Deze wet voorziet in maatregelen om de kwaliteit van bestuur en toezicht bij stichtingen en verenigingen te verbeteren.

 

Dit is belangrijk, omdat deze wet bijvoorbeeld regelt dat er mogelijk sprake is van hoofdelijke aansprakelijkheid van een bestuurder als er iets mis gaat. Wat deze wet inhoudt en hoe u er aan kunt voldoen, legt Michelle van Bindsbergen uit in drie korte video’s: 

 

 

 

 

Meer weten? 

Volgens de wet moeten de bestuurlijke structuur, besluitvorming en het toezicht op orde zijn. Ga hier dus tijdig mee aan de slag. Heeft u vragen, wilt u meer weten of wilt hier advies over? Neem dan gerust contact op met Michelle van Bindsbergen

 

Tags: aansprakelijkheid, wetbestuurentoezichtrechtspersonen, wbtr, bestuur

 

Ga terug