Menu

Nieuws

 

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie. Ook delen wij activiteiten en ontwikkelingen rondom BAX, BAX2Give en BAX4Sports in ons nieuwsoverzicht. Altijd op de hoogte blijven?

 

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Studentstage bij BAX

21.12.2021

 

Een studentenstage is voor rechtenstudenten in de laatste fase van hun studie een optimale manier om kennis te maken met de advocatuur en dé manier om ons kantoor te leren kennen. Als student-stagiair(e) krijg je bij BAX echt een ‘kijkje in de keuken’.
 
Onze topper Merel Geurts heeft haar stage bij ons afgerond. Benieuwd hoe ze dit heeft ervaren? Hieronder deelt ze haar ervaring.

Merel: “De afgelopen drie maanden heb ik stage gelopen bij BAX. Tijdens mijn stageperiode heb ik mee mogen werken aan verschillende lopende zaken. Mijn werkzaamheden bestonden onder andere uit jurisprudentieonderzoek, het opstellen van memo’s en het bijdragen aan processtukken. Daarnaast heb ik diverse zittingen en gesprekken met cliënten mogen bijwonen.

Een stage bij BAX is in principe een kantoorbrede stage. Doordat je met uiteenlopende juridische vraagstukken te maken krijgt, leer je goed te schakelen en nieuwe materie snel eigen te maken. Daarnaast krijg je ook volop de mogelijkheid om zelf de focus te leggen op de rechtsgebieden die jou het meest aanspreken.

Bij BAX voelde ik mij als student-stagiair al snel onderdeel van het team. De werksfeer is informeel en de lijnen zijn kort. Je wordt overal bij betrokken en iedereen staat open om vragen te beantwoorden en je van advies te voorzien.

Naast de juridische werkzaamheden, is het ook erg gezellig bij BAX. Zo mocht ik een weekend mee naar Gent om het 45-jarig bestaan van BAX te vieren en heb ik meegedaan aan verschillende (wekelijkse) sportactiviteiten.

Graag wil ik iedereen bij BAX bedanken voor de leerzame en leuke tijd! In het bijzonder wil ik Michelle van Bindsbergen bedanken voor de prettige begeleiding tijdens mijn stage.”

 

Merel Geurts

 

 

Tags: werkenbijbax, studentstage

 

Ga terug