Menu

Nieuws

 

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie. Ook delen wij activiteiten en ontwikkelingen rondom BAX, BAX2Give en BAX4Sports in ons nieuwsoverzicht. Altijd op de hoogte blijven?

 

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Succesvolle masterclasses bij BedrijvenQluster

13.11.2019

 

Afgelopen week vond de laatste Masterclass van 2019 van BedrijvenQluster Achterhoek plaats in De Steck.

 

BedrijvenQluster Achterhoek is hét kennisplatform van en voor bedrijven in de Achterhoek. Het platform wil alle bedrijven die lid zijn sterker maken en de kennis van alle deelnemers vergroten. Dit gebeurt door themagerichte masterclasses, bijeenkomsten en het uitwisselen van kennis binnen een netwerk. BedrijvenQluster Achterhoek biedt naast het kennisplatform een informeel businessnetwerk rond topsport, in het bijzonder volleybalteam Orion. Deelnemers hebben gratis toegang tot alle wedstrijden en daarmee tot het zakelijk netwerk. 

 

Thema masterclasses

Dit jaar stond in teken van ‘Duurzaamheid’ waarbij de volgende 5 masterclasses rondom dit thema zijn georganiseerd:

 

  • Masterclass 1: Gedeelde taal, basis kader duurzaamheid

  • Masterclass 2: Toepassing in eigen werkveld

  • Masterclass 3: Bedrijfsbezoek

  • Masterclass 4: Duurzaam leiderschap

  • Masterclass 5: Duurzaam succes boeken

 

Bijeenkomsten

Naast de masterclasses organiseert BedrijvenQluster Achterhoek business bijeenkomsten steeds met wisselende thema’s en sprekers. Ook hier is er alle ruimte voor het delen van kennis en ervaringen.

 

Marco Lichtenberg, R&D manager bij Royal Eijkelkamp in Giesbeek, is één van de leden die dit jaar heeft deelgenomen aan de Masterclass Duurzaamheid van BedrijvenQluster. Marco: “Voor ons is dit de eerste kennismaking met het BedrijvenQluster Achterhoek. In de Masterclass Duurzaamheid hebben we ervaren hoe efficiënt het kan zijn om juist de lokale ervaringen met elkaar te delen en daar lering uit te trekken. Mede door de bevlogen leiding van Jetske (Duurzaam Vlechtwerk) en Marjon (Olijfgroen) waren het boeiende en inspirerende middagen.”

 

Bjorn Harbers, partner bij BAX, kijkt terug op een inspirerend en leerzaam jaar: “Het mooie van de door het BedrijvenQluster georganiseerde masterclasses is de interactie tussen de verschillende deelnemers en deelnemende bedrijven. Daardoor blijft het niet alleen bij kennisoverdracht, waarbij geprofiteerd wordt van elkaars kennis en ervaring, maar ontstaan er ook mooie nieuwe samenwerkingsverbanden.”

 

Lid worden?

Bent u een Achterhoekse ondernemer of lid van de directie of het management van een Achterhoekse organisatie? Dan kunt u ook deelnemer worden van BedrijvenQluster Achterhoek.

 

Volgend jaar worden er weer nieuwe masterclasses gepland met een nieuw thema. Neem bij interesse gerust contact op met Bjorn Harbers (06-24 70 51 75) of stuur een e-mail naar info@bedrijvenqluster.nl.

bedrijvenqluster2

 

Tags: Nieuws, bedrijvenqluster, achterhoek, masterclasses

 

Ga terug