Menu

Nieuws

 

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie. Ook delen wij activiteiten en ontwikkelingen rondom BAX, BAX2Give en BAX4Sports in ons nieuwsoverzicht. Altijd op de hoogte blijven?

 

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Talentcafe: (TOP)sport, talent & recht

18.02.2019

 

Als topsporter ligt de prioriteit bij het ontwikkelen van het talent, fit blijven en excelleren. Sporttalenten maken vele investeringen en offers om de top te kunnen behalen. Slechts een klein deel van de talenten behaalt deze top. Daarnaast spelen ook andere zaken een rol in het leven van een (top)sporter. De (top)sporter krijgt bijvoorbeeld te maken met diverse contracten. Denk daarbij aan een arbeidsovereenkomst, contracten met sponsoren en contracten met teams of clubs. Hoe gaat u daarmee om?

 

Talentcafé (TOP)sport, talent & recht - maandag 15 april

Op maandagavond 15 april organiseert Achterhoek Younited in samenwerking met BAX advocaten belastingkundigen een talentcafé bij innovatiecentrum De Steck in Doetinchem voor het sporttalent zelf, ouders, coaches en/of bestuurders van verenigingen.

Tijdens deze avond wordt door middel van meerdere workshops ingegaan op allerlei aspecten rondom het topsportleven, zoals sportaansprakelijkheid, contracten, de AVG ed.

 

Bjorn Harbers, Annemieke Wiltink, Maarten Korthuis en Mike Timmer nemen u mee in de wereld van sport en recht. Zo krijgt u praktische handvatten waarmee u wordt voorbereid op een carrière in de topsport.

 

Workshop: Bekendheid verzilveren?

Wat kan een topsporttalent nu al doen en waarmee behoort u rekening houden om in de toekomst zelf  populariteit te verzilveren? Tijdens de workshop van Maarten Korthuis zullen aandachtspunten worden behandeld over onder meer portretrecht en merkenrecht.

 

Workshop: Contracteren als topsporter

 

De (top)sporter krijgt te maken met diverse contracten. Denk daarbij aan een arbeidsovereenkomst, contracten met sponsoren en contracten met teams of clubs. Tijdens deze workshop gaat Bjorn Harbers in op de belangrijk aandachtspunten bij het afsluiten van een sponsorcontract (incl. crowdfunding). Denk daarbij het gebruik van de imagerechten, de looptijd van een overeenkomst en de mogelijkheid om een contract (tussentijds) te kunnen beëindigen. Wat zijn de rechten en plichten als (top)sporter en hoe kunnen die in contracten worden vastgelegd?

 

Workshop: Aansprakelijkheid en verzekering in de sport

 

Sporten brengt behalve plezier ook bepaalde risico’s met zich mee. Hoe groot dit risico voor een sporter is, verschilt uiteraard per sport. Van belang daarbij is welk risico de sporter aanvaardt. De kans op letsel tijdens een wedstrijd kickboksen is nu eenmaal vele malen groter dan tijdens een tafeltenniswedstrijd. Loopt de sporter letsel op tijdens een kickbokswedstrijd, zal er minder snel sprake zijn van aansprakelijkheid van de veroorzaker dan wanneer diezelfde klap op straat wordt uitgedeeld. Tijdens deze workshop praat Annemieke Wiltink u bij over de vereisten voor aansprakelijkheid bij een sport- of spelsituatie, alsook of en zo ja hoe u zich daartegen kunt verzekeren.

 

Meer weten of aanmelden?

 

Wilt u meer informatie over deze avond, het programmaoverzicht of wil u zich aanmelden? Klik dan hier.

 

podium

 

 

Tags: Nieuws, Bax, Doetinchem, sportenrecht, achterhoekyounited, sportrecht, Steck

 

Ga terug