Blog 06 mei 2024

Achter de schermen: Selina's stage bij BAX

Stel je voor: je bent een rechtenstudent, vol met kennis maar ook nog vol verwachting over wat de praktijk je brengt. Dan is een studentenstage niet alleen een mooie kans, maar een venster naar de wereld van de advocatuur. Bij BAX krijg je als student-stagiair(e) een uniek kijkje in onze keuken.

Selina van Capel heeft haar stage bij ons succesvol afgerond. Benieuwd naar haar ervaring? Lees snel verder. 

Selina: "In de periode van februari tot en met april 2024 heb ik stage gelopen bij BAX advocaten belastingkundigen. Ik heb deze stage als erg leerzaam en plezierig ervaren; als stagiair word je echt betrokken bij het kantoor en iedereen die bij BAX werkt, is enorm behulpzaam.

Dagelijkse taken

Mijn dagelijkse taken omvatten het onderzoeken van opdrachten voor de advocaten. Daarnaast kreeg ik regelmatig de kans om zittingen bij te wonen en besprekingen met cliënten bij te wonen. Ook mocht ik deelnemen aan andere activiteiten, zoals trainingen en sportevenementen buiten kantooruren.

Verkenning van rechtsgebieden

Tijdens mijn stage kreeg ik de kans om verschillende rechtsgebieden te verkennen, waaronder aansprakelijkheidsrecht, arbeidsrecht, erfrecht en personen- en familierecht. Deze diversiteit maakte de stage buitengewoon veelzijdig en leerzaam.

Ondersteuning en hulp

Je hoeft je geen zorgen te maken als je nog niet alles weet over een bepaald rechtsgebied; er is altijd wel iemand op kantoor, of het nu een advocaat of een secretaresse is, die bereid is om te helpen bij vragen.

Geloof me, voordat je het weet, is je stage helaas alweer voorbij!"

Jet Gerritsen (zwart wit)
Neem contact op met onze experts