Menu

Blog

 

Over wetten en regels raken wij niet uitgepraat. Aan elke wet zit onlosmakelijk een discussie vast. Onze advocaten en belastingkundigen houden zich graag bezig met ontwikkelingen en interessante casussen in hun eigen rechtsgebied. Dit vertalen zij naar actuele, openhartige blogs.

Belangrijke update: slapend dienstverband

18.09.2019 | Mike Timmer

 

Op woensdag 18 september 2019 is er door advocaat-generaal mevrouw Ruth de Bock advies gegeven naar aanleiding van de aan de Hoge Raad der Nederlanden gestelde prejudiciële vragen over slapende dienstverbanden.

 

Advies

Een werkgever is volgens advocaat-generaal mevrouw Ruth de Bock in beginsel verplicht om, op verzoek van een langdurig arbeidsongeschikte werknemer, een ‘slapend dienstverband’ te beëindigen. Een en ander dan onder betaling aan de werknemer van de wettelijke transitievergoeding. Het in stand houden van de arbeidsovereenkomst is in strijd met de eisen van goed werkgeverschap. Als de Hoge Raad het advies van de advocaat-generaal volgt dan komt er, tenzij er een gerechtvaardigd belang is om de werknemer in dienst te houden, een einde aan de slapende dienstverbanden.

 

Meer weten?

Wanneer de Hoge Raad uitspraak doet, is nog niet bekend. Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

 

Lees ook eens: Wet Arbeidsmarkt in Balans: de veranderingen

 

slapend dienstverband

 

Tags: Arbeidsrecht, arbeidsongeschikt , slapenddienstverband , werkgever

 

Reactie(s)


Ik heb zojuist in de telegraaf gelezen ( 8 november ) dat de wet erdoor is dat het slapend dienstverband is opgeheven.
Kan ik nu mijn werkgever verzoeken om mij ontslag te geven en al mijn tegoeden uit te betalen .

Met vriendelijke groet

Harriet Rutten

 

Door Harriet rutten op 08 november 2019


 

Reageren

 

Naam

Email adres

Bericht

 

Controle

 

 

Alle velden zijn verplicht!