Menu

Nieuws

 

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie. Ook delen wij activiteiten en ontwikkelingen rondom BAX, BAX2Give en BAX4Sports in ons nieuwsoverzicht. Altijd op de hoogte blijven?

 

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Alimentatie per 1-1-2013 verhoogd met 1,7 procent

12.11.2012

 

Op 26 oktober 2012 heeft de regering bekend gemaakt dat de alimentatie per 1 januari 2013 met 1,7% wordt verhoogd. Als u alimentatie ontvangt betekent dit dat u jegens uw ex-echtgenoot aanspraak kunt maken op verhoging. Als u moet betalen, dient u er rekening mee te houden dat u vanaf 1 januari a.s. meer moet gaan betalen.Zijn uw omstandigheden gewijzigd, dan kunt u om wijziging van de alimentatie verzoeken. Dit kan zijn een wijziging aan de zijde van degene die moet betalen maar ook aan de zijde van degene die alimentatie ontvangt.


Bent u degene die moet betalen en is bijvoorbeeld uw inkomen gedaald, of zijn uw woonlasten gestegen, dan kunt u wellicht een verzoek tot verlaging doen. Als degene die alimentatie krijgt ook eigen inkomen heeft, en dit is gestegen, dan kunt u om verlaging verzoeken. Bij andere soorten van wijziging van omstandigheden kan soms om verhoging van de alimentatie worden verzocht.


Niet alleen financiële wijzigingen zijn relevant, maar ook wijzigingen in de gezinssituatie. De ex-echtgenoot is bijvoorbeeld gaan samenwonen of de ene of de andere partij heeft na de scheiding samen met een eventuele nieuwe partner kinderen gekregen of kinderen waarvoor betaald werd zijn uit huis gegaan.


Wilt u advies hierover, dan kunt u contact opnemen met mr. Edo Moll, mr. Dolf Prinsen of mr. Linda Hauwert.
 

 

 

Ga terug