Menu

Nieuws

 

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie. Ook delen wij activiteiten en ontwikkelingen rondom BAX, BAX2Give en BAX4Sports in ons nieuwsoverzicht. Altijd op de hoogte blijven?

 

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Dag van de Erfenis

20.10.2020

 

Op vrijdag 13 november is het de Dag van de Erfenis, een initiatief van de vFas, de vereniging familie- en erfrecht advocaten.

 

Uit onderzoek blijkt dat bijna één op de drie erfenissen niet zonder ruzie wordt verdeeld. Het verdriet om het verlies van een dierbare wordt soms overschaduwd door problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap. Dit kan er zelfs toe kan leiden dat familieverhoudingen worden verstoord en er ernstige ruzies ontstaan.
 

Het belang van een executeur

In veel testamenten wordt een executeur benoemd. Meestal is de taak van de executeur het beheer van de nalatenschap en het voldoen van de schulden. Maar wat gebeurt er als de executeur te weinig kennis van zaken heeft en fouten maakt in de afwikkeling? Of als er ruzie ontstaat tussen de executeur en de erfgenamen? Erfrechtspecialist Edo Moll schreef onlangs een blog over het belang van een executeur.

 

Meer schulden dan bezittingen in de nalatenschap?

En wat als de nalatenschap meer schulden dan bezittingen bevat? Het ontvangen van een erfenis kan leuk zijn wanneer de nalatenschap positief is en u een mooi bedrag ontvangt. Maar wat als er meer schulden dan bezittingen blijken te zijn? Marthe Ceelen geeft hier een toelichting op in haar blog

 

Kosteloos advies

Tijdens de Dag van de Erfenis kunt u kosteloos advies inwinnen over de afwikkeling van uw nalatenschap, over uw testament en andere vragen stellen die met een erfenis te maken hebben. Hiervoor kunt u terecht bij onze erfrechtspecialisten Marthe Ceelen en Edo Moll.  


Aanmelden voor een kosteloze afspraak* op vrijdag 13 november 2020 tussen 8.30 en 17.00 uur dient vooraf telefonisch te geschieden via (0314) 37 55 00 of via m.ceelen@baxadvocaten.nl of e.moll@baxadvocaten.nl.

  

Meer weten? 

Heeft u vragen over onder meer nalatenschappen en de afwikkeling hiervan? Neem dan gerust contact met ons op.

 

* In verband met de coronamaatregelen wordt uw afspraak telefonisch, online of desgewenst op veilige afstand op ons kantoor ingepland.  

dag van de erfenis

 

Tags: erfenis, testament, notaris, nalatenschap, overlijden, erfgenaam

 

Ga terug