Menu

Nieuws

 

Onze advocaten en belastingkundigen informeren u graag over actuele ontwikkelingen op het gebied van recht en jurisprudentie. Ook delen wij activiteiten en ontwikkelingen rondom BAX, BAX2Give en BAX4Sports in ons nieuwsoverzicht. Altijd op de hoogte blijven?

 

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief

Wet Arbeidsmarkt in Balans: de veranderingen

17.09.2019

 

Vanaf 1 januari 2020 gaat de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in. De WAB zal leiden tot de nodige wijzigingen van het arbeidsrecht.

 

Uitgangspunt van de WAB is dat het soort werk bepalend moet zijn voor de contractvorm die de werkgever kiest. Flexwerk blijft mogelijk, maar wordt wel duurder omdat werkgevers meer premie moeten betalen voor flexwerkers dan voor vaste werknemers met schriftelijk contract. Ontslag wordt iets eenvoudiger en in veel gevallen ook wat goedkoper. Zo hoopt het kabinet werkgevers te verleiden om werknemers een vast contract te geven.

 

Handig overzicht

 

Waar moet u als werkgever rekening mee houden voordat de wet op 1 januari aanstaande in werking treedt? Wij zetten de belangrijkste veranderingen in het kort voor u op een rij. Klik op onderstaande link:

 

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Wet arbeidsmarkt in balans en de meest recente ontwikkelingen op dit vlak, neemt u dan gerust contact met ons op.

 

Lees ook eens: Aanspraak op geboorteverlof verruimd (deel 2)

Wet arbeidsmarkt in balans

 

 

Tags: Nieuws, Arbeidsrecht, transitievergoeding, WetarbeidsmarktinBalans, WAB

 

Ga terug